Elogi a Ponent

Orgullosa de ser de les terres de Ponent, orgullosa de la seva gent. De la seva empenta cap al futur, sense perdre les tradicions i els valors més propis de cada família, Ponent és terra de tradicions i perquè no, una terra conservadora, dura, costosa, però ens hi sentim orgullosos, perquè aquí hi tenim bona gent. Gent treballadora i humil, que treballa per donar el millor de si mateix, de la terra i del bestiar, entre d’altres.

A vegades ens hem pogut sentir inferiors o desvaloritzats, però això ha acabat, o això està acabant. Estimo aquesta terra, estimo la seva gent i la seva progressió. Una terra sense por, de valents i de lluitadors.

Una terra que té el seu millor futur dins d’una Catalunya independent, vull una Catalunya que observi més els seus territoris, no només els de més població. Però això ja ho anirem “amanint”.

Terra de castells, d’art romànic, terra de pas de diferents cultures durant els anys, terra d’acollida, que durant molts anys va ser terra de fugida, terra sedentària i nòmada al mateix temps. Terra de costums.

Admiro el coratge d’aquesta terra, l’admiro. Mai s’ha donat per vençuda. Diuen que la terra fa el caràcter de la seva gent, doncs què més dir? Una gent valenta, forta i dura.

Aquest territori m’ho ha donat tot, ha sabut evolucionar al llarg dels anys tal com ho el món evolucionava. I de la millor manera. Terra de padrins i de xiquets. Orgullosíssima que els meus avantpassats m’hagin ensenyat l’amor cap aquesta terra. Què voleu que us digui una noia, filla d’una segarrenca i d’un noguerenc? Doncs la veritat!

La Ribó de Ponent

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s