Igualtats per a tothom

“Es van tallar els cabells, es van escurçar les faldilles i van créixer en les idees”

Igualtats per a tohom, per a tothom, homes i dones. Actualment, les dones ho tenen pitjor en alguns aspectes de la societat, com ara, el sou per la mateixa feina, la desvalorització en alguns sentits i la falta de respecte. Ara bé, no ens enganyem, per als homes, tampoc és tot tan fàcil. Què dir-ne dels fills amb pares divorciats i en situacions complicades entre els dos?  Moltes vegades els homes hi surten perdent injustament. Trobo que se’n parla poc d’això.

No hauríem de parlar de cap dia de la dona, ni de cap dia de l’home. Simplement ens hauríem de respectar mútuament i voler les mateixes condicions, les mateixes bones condicions per a tots els sexes.

Avui us explicaré una anècdota que ha passat al meu institut, a l’institut on faig les pràctiques de professora. Avui era la celebració del dia de la dona, i moltes noies i alguns nois, portaven algun objecte o pintada de color lila. Els de quart d’ESO (juntament amb algun professor) també han fet uns cartells amb frases sobre homes i dones per penjar-los a l’institut. Frases tipus: si vas massa curta és normal que… o frases tipus les de “hazme oir”, dels transexuals o dels rols sexistes. Ho han fet acordant-ho els de quart sense dir-ho a la resta.

Quan hem arribat a classe de tercer d’ESO, per fer la classe d’anglès, estaven tots i totes enfadats i hem preguntat el perquè. La seva resposta ha estat que per tot l’institut hi havia cartells horribles i que s’havien de treure que això no es podia permetre i han anat a dir-ho a la directora. Estaven indignats. A mi aquest gest m’ha encantat i després hem vist que tot era ironia i que possiblement buscaven aquestes reaccions.

He pensat que alguna cosa està canviant i que l’educació està fent les coses bé. Quan jo estudiava, aquests escrits no ens haurien agradat però tampoc hauríem actuat tan activament, hauríem passat. I tampoc fa tants anys.

Tenen molt clar que el camí del futur ha d’anar cap a la igualtat. I ells són el nostre futur.

Laura Ribó

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s